Sportactiviteiten

Maak kennis met JoJiKo en de mensen die zich inzetten om de beste zorg te leveren die past bij de pupil.

Dit is wat we doen!

Waar voor de meeste kinderen sportactiviteiten of een hobby vanzelfsprekend is, is het dat voor de kinderen waar wij mee werken vaak niet. Veel is onvoorspelbaar, niet aangepast aan hun behoeftes, te druk, te overprikkelend, perse in groepsverband en vaak zonder voldoende begeleiding.

JoKiJo is van mening dat ieder kind recht heeft op ontspanning. Samen zoeken naar mogelijkheden en oplossingen, daar zijn wij continu mee bezig.

  • Paardrijden/paarden verzorgen en knuffelen Op dit moment werken wij samen met een kleine paardrij omgeving in Maastricht. Individuele begeleiding of een paardrij-activiteit in kleine groepjes (met kinderen van JoKiJo) kan geboden worden. Naast de paardrij instructrice is er altijd iemand van JoKiJo aanwezig wat zorgt voor vertrouwen.
 
  • Zwemles/zwemactiviteiten Zwemschool Netty (www.zwemschoolnetty.nl) biedt zwemlessen en zwemactiviteiten op maat. Wij mogen gebruik maken van de locatie in Schinveld. Ook hier is buiten de instructrice altijd iemand van JoKiJo aanwezig.
 
  • Fitnessen/groepslessen/sportclubs → Veel jongeren vinden het fijn om te kunnen trainen in een sportschool of deel te nemen aan een sportclub. Voor sommige kinderen is dit echter een grote uitdaging. JoKiJo probeert deze drempel te verlagen waar het kan. Er wordt eventueel samen gesport, gecoacht, als extra begeleiding gestaan langs de zijlijn van het voetbalveld, uitleg gegeven binnen sportclubs, etc.
pexels-dominika-roseclay-2682543