Over ons

Zorgbureau JoKiJo is een organisatie die net één stap meer wil betekenen voor cliënten, ouders/verzorgers en omgeving.

Play Video

Wie zijn we?

JoKiJo is een kleinschalig, betrokken zorgbureau dat hulp richt op de specifieke hulpvraag, wensen en behoeften van iedere cliënt, ouders(s)/verzorger(s) en omgeving. Binnen de organisatie werken professionals met een gezamenlijke missie, (pedagogische) visie en manieren van opvoeden. Cliënten, ouders/verzorgers en omgeving staan bij ons te allen tijde voorop. Duidelijke communicatie en richting en korte lijnen met hen vinden wij dan ook erg belangrijk.

Maak kennis met ons team!

Welke hulp bieden we?

Wij bieden voor iedere cliënt zorg op maat en kunnen voorzien in een breed scala aan hulpvragen, gericht op ondersteunings- en ontwikkelingsvragen. Binnen de organisatie wordt er gewerkt middels het 1 Gezin, 1 Plan, 1 Regisseur. In het plan worden cliëntgerichte doelen opgesteld en beschreven, afgeleid van de hulpvraag waarmee wij samen aan de slag gaan. Het bieden van hulp die afgestemd is op en aansluit bij de specifieke hulpvraag van iedere cliënt is hierbij cruciaal.

Zorgbureau JoKiJo streeft naar het zo goed mogelijk aansluiten op iedere specifieke hulpvraag. Het uitgaan van mogelijkheden is hierbij ons uitgangspunt. Daarnaast willen wij de vooruitgang in en/of het behalen van cliëntgerichte doelen bij iedereen stimuleren en motiveren.

pexels-tima-miroshnichenko-5428150

Pedagogische visie

Welke hulp zorgbureau JoKiJo daadwerkelijk biedt of gaat bieden aan een cliënt is te allen tijde afhankelijk van de hulpvraag, de wensen en behoeften. Dit zorgt dan ook voor het feit dat er geen eenduidig antwoord bestaat over hoe wij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van cliënten die door ons begeleid worden. Er dient altijd gekeken te worden naar hoe wij als organisatie zijnde zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij de betreffende cliënt en welke invloed wij kunnen hebben in zijn of haar ontwikkeling. Gedurende alle begeleidingsmomenten bieden wij structuur en duidelijkheid aan, iets wat voor onze doelgroep van groot belang is in het (dagelijks) functioneren. Wij stimuleren en motiveren het vergroten van ieders zelfredzaamheid. Zorgbureau JoKiJo draagt eveneens bij aan de ontwikkeling van cliënten door hen, ouders/verzorgers en eventueel omgeving te ondersteunen bij een positieve gedragsverandering. Wij werken middels een methode die gericht is op positief opvoeden, waarbij we de focus leggen op positiviteit en hetgeen goed gaat.